Dec 022013 Articol din categoria: General

Din nou la drum

Se face anul de cand nu am mai scris nimic pe blog, nu ca nu as fi avut ce. A fost un an lung si incarcat, subiecte din belsug, dar nu a fost a fie. Dupa ce poporul s-a convins ca intr-adevar Legea 115/2012 va intra in vigoare la 15 februrie 2013, s-au spart zagazurile la cursurile de formare initala a mediatorilor, asa c-am tras din greu in prima parte anului (dupa aceea, meritul pentru ducerea corvoadei la bun sfarsit le apartine colegilor mei Adrian Pop, Ciprian Sandu si Issore Boly, care au preluat intreaga incarcatura de cursuri).Apoi au inceput pregatirile pentru calatoria in Statele Unite (fiind beneficiarul unei burse Fulbright pe un proiect de analiza comparativa a strategiilor utilizate de statele americane si statele membre ale UE in vederea integrarii medierii in cadrul sistemelor lor juridice), cu toata alergatura dupa analize medicale, documentatie pentru vize, interviuri la ambasada samd, samd. Stiti cum e cand pleci pe mai multa vreme, nu intru in detalii. Daca mai punem si activitatea de la facultate (desi toata echipa de colegi s-a straduit, pe cat posibil, sa ma lase sa-mi vad de pregatiri si au preluat ei rutina zilnica), se cam aduna. Asa se face ca, pe langa lipsa de miscare pe blog, trebuie sa marturisesc, cu toata rusinea, ca am fost obligat sa-mi pasez inclusiv o buna parte din cazurile de mediere, pentru ca, pur si simplu, nu as fi avut timpul necesar pentru ca sa ma ocup de ele asa cum imi place mie, cu toata atentia pentru nevoile si interesele clientilor, nu doar de dragul de a semna contracte si a incasa onorarii.

Cam atat in materie de scuze. Cu ceva timp la dispozitie pe aici prin State, am decis asupra unui facelift al propriului website (dupa cum se poate vedea cu ochiul liber) si asupra reluarii productiei de intrari pe blog. Acesta a devenit punctul central al intregului site si intentia mea este de-a pune cate ceva pe el cel putin o data pe saptamana. Evident, ca de obicei la un nou inceput de drum, planurile sunt ambitioase, nu-i asa? De asemenea, am intentia de a largi putin aria de interes a blogului, incluzand nu doar obisnuitele reflectii pe marginea profesiei de mediator – legislatie, reglementeri ale Consiliului de Mediere, proceduri, tehnici, domenii de aplicatie – dar si subiecte de interes mai general din lumea noastra romaneasca si din lumea larga internationala. Vom avea stiri din domeniul medierii de pe toate continentele. Vom analiza conflictele la care asistam cu totii, vom evalua eforturile de solutionare ale lor, toate acestea privite prin ochiul unui mediator in cautarea permanenta a unor solutii colaborative, nu doar a unora de compromis care lasa partile implicate frsutrate si cu sentimentul ca au fost inselate. Idei sunt, timp sa fie sa le pun in scris.

Iar daca are sa va placa, dati si voi un like, asa cat sa nu am impresia ca scriu doar pentru mine, in lipsa de altceva mai bun de facut. Si daca va faceti curaj pentru un mic comentariu, dau eu berea dupa aceea. Stati pe aproape si tinem legatura.

PS Cu multa parere de rau, trebuie sa-i anunt pe cei care aveau abonament la e-mail alert pentru acest site vor trebui sa si-l refaca prin intermediul RSS feed-ului. Motive tehnice ne-au obligat sa renuntam la e-mail alert si la baza de date creata astfel. Va multumesc pentru intelegere si-mi cer scuze pentru inconvenienta creata.

Comentarii

Comentarii