Jan 222015 Articol din categoria: General

Raport asupra medierii in UE (III)

Dupa dezbaterile provocate de publicare, anul trecut, a Raportului “Rebooting the Mediation Directive“, echipa prietenului nostru Giuseppe de Palo de la ADR Center a fost solicitata sa redacteze un nou raport asupra stadiului medierii in Uniunea Europeana. Acest nou raport va constitui baza de discutii in cadrul forumului “Civil Law and Justice” organizat la Bruxelles in 26 februarie 2015 de catre European Parliament’s Legal Affairs Committee, eveniment bi-anual la care vor participa reprezentanti ai tuturor celor 28 de parlamente ale statelor membre.

In vederea intocmirii raportului solicitat, echipa de la ADR Center a elaborat si lansat un nou chestionar online, pe care mediatorii din UE sunt rugati sa-l completeze cat mai curand. Chestionarul poate fi accesat pe adresa: https://it.surveymonkey.com/s/77T6PKK

Evident, eu am rezervele mele (formulate deja in ce priveste raportul anterior si comunicate dlui de Palo direct) vis-a-vis de validitatea metodologica a unui astfel de demers pseudo-sociologic, rezerve confirmate de specialisti in cercetarea de acest tip din cadrul Universitatii Babes-Bolyai si a altor universitati britanice si americane. Desigur, chiar daca nu as baza o decizie cu privire la mediere la nivel european pe rezultatele unui astfel de sondaj, ramane importanta o astfel de consultare, fie si doar pentru a vedea care este opinia mediatorilor din UE relativ la chestiunile ridicate de respectivul sondaj. Ca urmare, va invit sa dati curs solicitarii colegilor nostri italieni si sa va rupeti putin din timpul dvs. pretios pentru a raspunde intrebarilor lor. Nu se stie niciodata, poate chiar iese ceva bun din afacerea asta. Ne auzim cat mai curand, spor la completat chestionarul!

Comentarii

Comentarii